Ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld

Energie stroomt (foto Marijke Boes)

“Ik heb al heel wat massages gehad….. en ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld”

Ze had erge pijn in de rug, ik kon het zien aan de manier waarop ze liep. Nadat ik haar rug had gemasseerd even een tussentijdse checkvraag, “hoe voelt je rug nu?”. “Die pijn zit dieper, ik weet ook niet precies wat het is”.

Ik ben geen medicus en wat ik doe is ontspanningsmassage. De echte sportmassage waarbij je echt de spieren uitknijpt heb ik wel geleerd, maar ik heb er geen aardigheid in om dat te doen en op zoek te gaan naar knopen of pijnlijke plekken.

“Is het goed als ik verder ga met de rest van je lichaam?”. Dat was goed.

Op een gegeven moment voelde ik overgave en kon ik me ook meer ontspannen. Ik moet ook niet denken dat ik alle pijn kan wegwerken met een massage.

Dus heerlijk genieten van het masseren, armen, benen, voeten. Het klinkt misschien raar, maar het geven van een ontspanningsmassage is voor mij ook ontspannen.

Aan het eind lag ze weer helemaal bedekt onder de handdoeken en ging ik met mijn handen het hele lichaam nog even aanraken. Mijn hoofd was leeg. Bij haar onderrug werden mijn handen heet, alsof er een vuurtje in de handdoek was ontstaan. Wowww, wat is dit, zo heet had ik mijn handen nog nooit gevoeld.

Tijdens het nagesprekje vertelde ze dat ze vuur had gevoeld. Dat dit heel heet en helend voelde. Ze vertelde ook, bijna schuldig, dat ze heel veel negatieve energie had voelen wegstromen. “Heb jij nu die negatieve energie van mij?”

Ik voelde alleen maar dankbaarheid, die energie is misschien via mij weggestroomd, maar ik houd die niet vast. Energie mag en kan stromen. Ik denk daar verder niet bij na, dat is mij veel te ingewikkeld. Zij ook weer opgelucht en blij en ze ze zei dat ze zich nog nooit zo ontspannen had gevoeld na een massage.

#ontspanningsmassage #leeghoofd #dankbaarheid #energie #stromen