Body Drum Release

Body Drum Release (foto Marijke Boes)

Ze las mijn stukjes over masseren al een tijdje. En elke keer voelde ze weer een verlangen, “dat wil ik ook, uit mijn hoofd!”. We maakten een afspraak voor een ontspanningsmassage.

Tja, ik schrijf wel allemaal “haleluja-reclame-stukjes”, maar garantie dat iemand helemaal blij wordt van een massage kan ik niet geven.

Aan het eind van de massage, ze lag nog op de tafel “ik voel me helemaal stijf”. Ai, dat is niet wat ik wil horen. Maar ja als het zo is, is het zo. Toen ze stond, “ik voel me 100 kilo zwaarder,… dus ik zit meer in mijn lijf en minder in mijn hoofd”.

Hmmm, toch een beetje een succesje? Poeh, ik word wel geconfronteerd dan met mijn ego die alleen maar blije, compleet ontspannen mensen van de tafel wil zien stappen.

Tijdens het kopje thee en nagesprekje vertelde ze dat ze slecht slaapt en een intens gevoel van eenzaamheid heeft. Ik voelde dat ze helemaal in dat gevoel zat. Bedacht me geen moment en nodigde haar uit om op een stoel te gaan zitten. Gelukkig ging ze zonder vragen mee in mijn wat spontane actie. Ik nodigde haar uit om goed bij dat gevoel te blijven en te voelen waar dat in haar lichaam zat.

Ik begon te kloppen, de body drum release. Een van de interventies die ik op de holistische coach opleiding leerde.

Na een tijdje kloppen, heel kort, hoe voel je je nu? “Wel iets beter”, waar in je lijf? “Het is van mijn keel en borst naar mijn armen gegaan”. “Ok, blijf bij dat gevoel” en ik weer kloppen. Na nog een paar rondjes kloppen zat ze hardop te lachen in de stoel, “ik ben blij en wil hier wel blijven zitten!”

Mijn ego gestreeld, toch een blije klant. En ik ben me er van bewust dat ik nog een mooie tool kan aanbieden! De body drum release. Voor als je shit hebt die je prima kan voelen en die niet oplost, ook al praat je er maanden over met een psycholoog.

#bodydrumrelease #ontspanningsmassage #ego #liefdevoorjezelf #leeghoofd #zuidlaren #holistisch #hetlichaamiswijs #uitjehoofd #voelen