Het is je gelukt

Het is je gelukt (foto Marijke Boes)

We hadden nog maar amper kennis gemaakt en hij lag al op de tafel.

“Waar kan ik je mee helpen, waar heb je last van?”

“Nou mijn schouders, nek en daar en daar, eigenlijk heb ik last van mijn hele rug!”

“Ok, dan begin ik maar gewoon. Ik ga niet op zoek naar knopen ofzo, ik ga voor jouw ontspanning.” Tijdens de massage kwam toch nog het kennismakingsgesprekje. Vaak kap ik gesprekjes af, maar dit keer kon ik er ontspannen in mee gaan, het voelde natuurlijk. Op een gegeven moment zei ik dat ik meestal in stilte masseer en dat ik dan mijn hoofd leeg maak. En dat dit soms ook gevoeld kan worden door degene die op de tafel ligt. “Nou mijn hoofd is nooit leeg” zei hij. Hij nam de uitnodiging aan en ik masseerde de laatste 10 a 15 minuten in stilte. Al snel hoorde ik een hele ontspannen ademhaling. Nog wat later werd hij wakker van een klein snurkje. Compleet ontspannen bleef hij nagenieten op de tafel. En toen, “Het is je gelukt, ik ben helemaal ontspannen”.

Tijdens het nagesprekje vroeg ik hoe het nu met zijn rug is. “Nou ik kan niet zeggen dat je me flink onder handen hebt genomen ofzo, maar,… die rug is niet meer zo aanwezig, ik ben in mijn hele lichaam.”

#ontspanningsmassage #massageaanhuis #zuidlaren #ontspanning #mindful #liefdevoorjezelf